Biografie

Michael-John Maruscik (1968) is als musicus werkzaam bij de Koninklijke Landmacht. Sinds 2005 is hij betrokken bij de PR van het Fanfare Mike - kopieOrkest Koninklijke Landmacht (FKKLBW) met name als fotograaf. In die hoedanigheid heeft hij de kneepjes van het vak, en vooral op het gebied van concert– en documentaire fotografie, leren kennen. Tijdens talloze concerten en buitenlandse tournees heeft Michael-John de mogelijkheid gehad om veel Nederlandse en buitenlandse artiesten te fotograferen waaronder Glennis Grace, Edsilia Rombley, Karin Bloemen, Do, Allan Vizzuttie etc.

In 2010 heeft Michael-John een studio betrokken in het voormalig CBS gebouw aan de Kloosterweg in Heerlen. Hier is hij voornamelijk bezig met portret– en conceptuele fotografie. Zijn passie voor concertfotografie en evenementen fotografie is daardoor niet minder geworden. Op dit moment volgt Michael-John nog de opleiding “Creative Photodesign” aan de fotovakschool.

De workshops van Michael-John zitten vol passie en energie. Door zijn ruime ervaring als muziekdocent en dirigent kenmerken zijn workshops zich vooral door een goede opbouw, structuur en geduld. Maar vooral zijn liefde om kennis door te geven en de voldoening om studenten te motiveren zichzelf te verbeteren en verder te ontwikkelen is een belangrijke drijfveer.