Adviezen portretfotografie

 

 

 

Handige hints en tips voor een geslaagde shoot

Op basis van de vele fotosessies die ik heb mogen doen in mijn studio heb ik een kleine samenvatting gemaakt van de belangrijkste adviezen die ik heb voor jouw geplande fotosessie

Mocht je na aanleiding van mijn adviezen nog specifieke vragen hebben over jouw fotosessie, neem dan gerust contact op.

 

Maruscik Photography werkt graag samen met jou aan een geslaagde fotoreportage. Mijn huisregels en vrijblijvende adviezen op een rij…

Logistiek

De opnames in mijn studio duren ongeveer een uur en soms iets langer. Kom op tijd zodat er geen kostbare tijd verloren gaat en je optimaal kunt profiteren van de geplande opnametijd. Mijn studio bevind zich op de begane grond van het voormalig CBS gebouw aan de kloosterweg 1 in Heerlen. Hier kan men gratis parkeren in de daarvoor bestemde vakken.

Huisreglement

Mijn studio is uitgerust met kwetsbare apparatuur waarop ik uiteraard zeer zuinig ben. Er mag daarom voor, tijdens of na de opnames niet gedronken, gegeten of gerookt worden. In het zitgedeelte bij de studio is eten en drinken wel toegestaan. Roken is alleen toegestaan op de daarvoor bestemde locaties buiten het gebouw. Wees ervan bewust dat jij je bevind in een gebouw waar meerdere bedrijven gevestigd zijn. Verlies eventuele kinderen daarom niet uit het oog.

Nu je weet hoe je bij ons kunt komen en welke simpele huishoudregels ik hanteer, volgen nu de vrijblijvende adviezen voor het maken van sprankelende portretfoto´s.

Het gebruik van make-up en scheren

Ik adviseer je (mits dit natuurlijk uitdrukkelijk de bedoeling is) om niet een te dikke laag make-up aan te brengen of gebruik te maken van producten met veel glans en glitters. De schittering van dergelijke producten kan een minder fraaie uitwerking hebben op foto’s. Wees gerust, kleine oneffenheden in de huid worden door mij gecorrigeerd. Dit is inbegrepen in de prijs. Grote ongewenste oneffenheden (denk aan littekens) of bijvoorbeeld tatoeages als sneeuw voor de zon laten verdwijnen, vergt iets meer arbeid en kan op basis van meerprijs worden afgesproken.  Aan de heren het advies zich goed te scheren voor de opnames (mits baard, snor of ongeschoren tot het imago behoort natuurlijk).

Zonnebanken

Iedereen wil graag met een gezond kleurtje op het gezicht op de foto, ook mannen. Een klassieke fout is echter om op de avond voor de opname uitgebreid te gaan zonnebanken. De huid kleurt dan meestal extra rood (te rood) en werkt als een spiegel. Ga bij voorkeur 2-3 dagen voor de opname niet meer onder de zonnebank om een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te behouden.

Wat trek ik aan?

Trek bij voorkeur kleding aan met rustige /neutrale tinten. Te heftige kleuren zoals rood, geel, groen of zelfs roze reflecteren snel op het gezicht. Ook raad ik al te drukke prints op T-shirts en truien af omdat dergelijke prints de aandacht afleiden van waar het werkelijk om gaat, namelijk  JOU! Het is daarintegen wel erg mooi om juist felle kleuren te kiezen voor accessoires (bijvoorbeeld een stropdas, ketting, speelgoed voor de kleine in het geval van een baby of kinderreportage).

Als je het lastig vind om te kiezen, neem dan gerust enkele setjes kleding mee en ik zal je graag van advies voorzien. Er is gelegenheid tot omkleden. Kom je voor een groepsfoto? stem dan van te voren met de groep af welke kleding gedragen wordt om te voorkomen dat kleuren niet bij elkaar passen of het een te bonte vertoning wordt.

Speciaal voor babyreportages

Bij het maken van een baby- of kinderreportage is het uiteraard plezierig als het kind goed is uitgeslapen en zich fit voelt. Is dat niet het geval dan is de kans groot dat het snel zijn of haar aandacht verliest. In de eerste weken na de geboorte kunnen baby’s gaan vervellen, dat is niet altijd fraai voor de detailopnamen. Als de omstandigheden niet optimaal zijn, kun je er beter voor kiezen om dit tijdig te laten weten en samen een nieuwe afspraak te maken voor een nieuwe sessie. We zijn samen immers gebaat bij het optimale resultaat!