Workshop fotoclub Lucky Shot in Otterlo

Op 4 November heb ik een kleine workshop gegeven voor een zeer enthousiaste groep fotofielen in Otterlo. Het was voor de meesten allemaal nieuwe stof en is voor de beginner nogal veel om in 1 avondje te doorgronden. Daarom was deze workshop erop gericht om mensen bekend met het materiaal te maken en te laten zien voor welke toepassingen je dit allemaal kunt gebruiken. Wellicht dat er ook leden waren die een lichtsetje wilden aanschaffen, maar te onzeker waren of dit wel iets voor hun is en of het allemaal niet te ingewikkeld is. Ik denk dat na deze gezellige en informatieve avond de conclusie kan worden getrokken om te zeggen dat veel taboes uit de wereld zijn geholpen en dat de leden inzagen dat het allemaal wel reuze meeviel.

De basis oftewel technische vaardigheden moeten wel al op een bepaald niveau zijn en men moet weten wat de werkingen van het licht zijn. Met deze kennis kan iemand zich al behoorlijk uit de voeten maken met een simpel lichtsetje. Ook hebben we verschillende lichtmodifiers besproken, hun werking en wanneer wat te gebruiken. Belangrijke vraag was bij dit alles natuurlijk wat dit wel allemaal niet moet kosten…en toegegeven het kan behoorlijk oplopen, maar zoals elke hobby kun je het zo duur maken als je zelf wilt. We hebben gezien dat je niet gelijk duizenden euros hoeft uit te geven om een kleine studio (in de huiskamer bv) in te richten.

Het deed me dan ook veel plezier dat er al geluiden te horen waren om misschien in de toekomst een lichtsetje aan te schaffen voor de club. En een ander lid, die student is aan de fotovakschool, opperde al het idee om in de toekomst een paar setjes te huren voor een dag. Dus…missie geslaagd!! Gezien de algemene kennis en enthousiasme van deze groep ben ik ervan overtuigd dat ik in de toekomst zeer mooie foto’s voorbij zal zien komen!

Leden fotoclub Lucky shot

Leden fotoclub Lucky shot

 

2 Comments

 1. Nelleke 11 november, 2013 at 2:36 pm #

  Hoi Mike,

  Wat heb je er een leuke blog van gemaakt!
  En ja, het was heel leerzaam, je vertelde het heel duidelijk in begrijpbare taal.
  We hebben al afgesproken dat je een vervolg geeft en natuurlijk kijken we daar naar uit.
  Heel veel succes met alles wat je doet.

  Groetjes,
  Nelleke

 2. fupeferve 18 december, 2013 at 7:35 pm #

  goede start

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*