Workshop Studiolicht 19 oktober Heerlen Maruscik Photography

[wpsr_sharethis][wpsr_retweet][wpsr_plusone][wpsr_facebook][wpsr_linkedin]

Workshop 19 Oktober Heerlen Maruscik Photography

Eindelijk klaar met alle voorbereidingen (media, posters, model etc) voor mijn workshop over de werking van licht en studiolampen! Ik heb er enorme zin in want het is gewoon ontzettend interessante materie en zo leerzaam voor elke beginnende fotograaf! Fotografie wordt immers niet voor niets omschreven als  “schilderen met licht ”  Maar hoe werkt licht, wat voor een invloed heeft het, wat voor een soorten licht heb je, hoe kun je het veranderen en belangrijker nog, hoe kun je het naar je eigen hand zetten?

Er is werkelijk zoveel over licht te vertellen, dat je wel meerdere workshops kunt houden over dit onderwerp.

Bij deze workshop komen diverse aspecten aan bod, allemaal te lezen bij “workshops“, maar ik zal een aantal dingen eruit lichten. Allereerst gaan we het natuurlijk hebben over de kwaliteit en kwantiteit van licht. Hier maken mensen nogal eens denkfouten en dan met name als ze met studiolampen gaan werken. Wat verandert er nl als je een lamp dichterbij of juist verder van een onderwerp af zet? Verandert dan de kwaliteit of kwantiteit van het licht? Of beide?  Je moet je ervan bewust zijn welk effect je wilt bereiken met het toevoegen van een lamp, maar dan moet je allereerst wel weten wat licht doet en hoe het werkt.

Verder gaan we natuurlijk kijken hoe we het licht kwalitatief kunnen veranderen, maar ook hoe we dit met hele goedkope alternatieven kunnen doen, ook met natuurlijk licht! Daarna gaan we kijken hoe en waar je lampen plaatst en waarop je daarbij moet letten. En ‘last but not least’ komt er na de lunch een model waarmee we aan de slag kunnen gaan! De bedoeling is dat iedere cursist zelf de lamp(en) en eventuele reflextor(en) gaat plaatsen,een lichtmeter gaat gebruiken, en het model leert te instrueren om zo prachtige foto’s over te houden!

Dit en nog veel meer aan we behandelen tijdens de workshop. Ik heb er in ieder geval zin in en vertrouw erop dat het een geslaagde dag gaat worden!

Tot clicks!

Michael-John Maruscik

One Comment

  1. Astrid 14 augustus, 2013 at 12:14 pm #

    Top Michael! Prachtig poster, goed verhaal.
    Heb jouw link gedeeld op FB! Succes!!!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*